teren
   
Despre plantă
Informaţii importante
în format audio
Imagini despre plantă ingrijire
Sădire, îngrijire
Sădire, îngrijire în imagini
Condiţii de cumpărare
Despre firma noastră
Preţuri
Comandă
Ne-au scris clienţii mai vechi
 
 
     
 

Sădirea, îngrijirea:

 
       
   

Sădirea se poate efectua numai în perioada în care planta se află în "stare adormită", de la mijlocul lunii octombrie sau noiembrie (după primele îngheţuri) până în momentul trezirii la viaţă a naturii (sfârşitul lui martie, începutul lui aprilie).
În cazul în care la plantarea din toamnă nu vă rămâne timp pentru a aşeza fiecare plantă la locul potrivit, tot ce puteţi face este să le sădiţi în grupuri, pur şi simplu> »

 
       
 
Propunere de sădire:
 
 
la 20 cm una de alta într-un rând:  
 
constructii  
 

Implicit , o să aveţi un gard viu mai frumos, mai dens, dacă îl plantaţi în două rânduri, atunci când linia dublă de gard viu este formată din 8-9 plante la fiecare metru.
 
 
teren  

Deoarece una dintre perioadele de sădire este exact după perioada primelor îngheţuri la sfârşitul lui octombrie, în noiembrie, este utilă pregătirea dinainte (când vremea este încă frumoasă) a şanţului (groapa) (de 20-30 cm adâncime şi lăţime), în care vom sădi plantele. Dacă sădirea are loc primăvara, nu este nevoie să pregătim dinainte locul plantării.

       
 
1. Să înmuiem bine rădăcinile timp de 24 de ore, pentru absorbirea optimă a apei şi îmbibarea acesteia. .  
    2. Solul extras să-l îndesăm cu turbă sau cu compost, iar în cazul în care este un sol greu sau lutos, este necesar să adăugăm nisip.  
 
3. Să aşezăm planta în şanţ, să presărăm sol peste rădăcini, apoi să călcăm solul cu grijă până devine tare, pentru a putea asigura poziţia dreaptă a plantelor.

Pronostic: Aşezaţi sub plante o dungă de folie SöviTex, de culoare neagră (direct pe sol), astfel încât să nu devină buruienos, solul păstrează mai bine umiditatea, şi planta se dezvoltă mai rapid!
 
     
    Îngrijirea:ingrijire  
 
   

Primăvara trebuie tunsă la cca. 10-15 cm înălţime de la sol, pentru a asigura ramificarea.
Udată în mod adecvat, planta începe să crească foarte rapid . În cursul verii, mlădiţele lungi trebuie tunse cel puţin o dată până la jumătate, în cursul toamnei se repetă procedura/ operaţia cel puţin o dată, astfel încât cu ocazia ultimei tunderi de la sfârşitul toamnei , planta să fie tunsă peste tot în mod uniform.
În primul an, nu este indicat să lăsăm planta să atingă o înălţime mai mare de 1-1,2 m , ci trebuie mai degrabă să ne concentrăm asupra densităţii ei.
În primăvara celui de-al doilea an, să lăsăm această plantă să crească chiar până la 2 metri , şi deoarece acest lucru se va produce foarte repede, la sfârşitul primăverii poate fi deja modelată în forme frumoase.

 
  teren  
   
constructii
   

aronia

coluna

            Despre plantă  |  Sădire, îngrijire  |  Condiţii de cumpărare  |  Imagini despre plantă  |  CONTACT  |  Preţuri  |  Comandă

<